Gedeon Birtok

Mesés Gedeon Birtok

Réges-régen történt, nem tegnap, de tényleg nem, amikor a Reviczki grófi család legkisebb lánya férjhez ment. Na az ő férje Gedeon Imre lett; aki névadójává vált a hozományba kapott grófi területeknek.

Teltek múltak a békés évek, amikor a nagy Gedeoni békét beárnyékolta a földosztás. Nem volt őszinte a mosolya Gedeonnak annak láttán, hogy felosztják kisebb és kisebb és még kisebb területekre a birtokát. Azért ez is jó volt valamire, például arra, hogy a Varga család a földosztáskor kapott kicsiny földen elkezdhette szőlejét termeszteni és ennek folyományaként a borkészítés művészetét gyakorolni. Megint csak teltek múltak a dolgos huszadik századi évek, évtizedek. A magántulajdon gondolatát ki kívánták írni az emberek fejéből, az évek során növekvő birtok pedig az állam gondoskodó felügyelete alá hajtották. De jött ismét egy nagy változás és a Varga családhoz visszakerült a régi birtok, mely azóta életre kelt, fejlődik és növekszik.

De hol is van ez a birtok? Éppen pontosan az ország közepén, az ALFÖLD-ön, Kecskeméttől úgy 25 kilométerre. Mérete 80 hektár, tele NAPFÉNY-nyel, tele jófajta szőlővel és egy mesés birtokkal, ami a kalapot emelve a történelemnek újra a GEDEON nevet viseli.

Történetünk fűszere

A mai Gedeon Birtok történetét színesíti, hogy a régió autentikus izsáki fajtája, a Sárfehér telepítése Kostka József nevéhez fűződik, aki nem volt más, mint Csontvári Kostka Tivadar testvére. Na ilyen kicsi a világ. Sőt olyan kicsi, hogy mára a Kostka területek jó része már a Varga család tulajdonában van.

ALFÖLD
NAPFÉNY
GEDEON