Programok - Gedeon Birtok

Programok a Gedeon Birtokon

Borkóstoló

Szereti a borokat? Érdekli hogyan készülnek?

Látogasson meg bennünket! Kóstolja meg borainkat idillikus környezetben található borászatunknál, mely egy 10 hektáros szőlőültetvény közepén fekszik. 2019-ben nyitotta meg kapuit a régi pincéből átépített borkóstoló termünk, mely 40 fő befogadására képes. A hozzánk látogatók igényes környezetben ismerkedhetnek meg a borvidékünkre jellemző könnyed, gyümölcsös fehér és rosé borainkkal, valamint új szenvedélyünk a buborékokkal teli pezsgőnkkel. Borozónk kiváló helyszíne lehet csapatépítő tréningeknek. Ha szeretné meglepni munkatársait, üzleti partnereit egy különleges élménnyel céges borkóstolóink kiválóan alkalmasak erre a célra. A kóstolás befejeztével lehetőség van további tételek helyben fogyasztására.

Gasztronómia

A bor és a gasztronómia kéz a kézben járnak. Kóstolóinkon természetesen biztosítani tudunk „harapnivalót”. Borkorcsolyánk egy helyi kis kézműves pékség különleges kézzel készített ropogtatni valója „Nelli rip-rop”-ja. Ha ennél többre éhezne a hozzánk látogató kedves vendég, bőséges GEDEON hidegtállal tudunk szolgálni. Melynek alapanyagai a „dűlőből”, térségi kisvállalkozásoktól és családi gazdaságoktól származik (mangalica szalonna, házi sertés-és vadszalámi, kézműves sonka és sajtok, idény zöldségek, lekvár,kovászos kenyér). Búbos kemencénkben szívesen sütünk ropogós kacsacombot, köretnek hagymás burgonyával. Vagy kóstolja meg a Borász bográcsban főtt vaddisznóraguját Izsáki Házitészta tarhonyájával. Desszertnek Éva mama isteni kelt túrós kalácsát ajánlom.

Piknik a szőlőben – „Diófás”

A felmenőktől származó szőlőbirtok mellett, a rét és a szőlő határán 3 diófa áll. Innen ered a hely neve: „Diófás”. „Először csak saját magunk kedvtelésére alakítottunk ki itt egy pihenőhelyet...”(Varga Árpád tulajdonos). De most már a hozzánk látogatók is átélhetik az élményt! A Gedeon Birtokról lovas fogattal megyünk a „Diófás”-hoz. Közben lehetőség nyílik vezetett bor-és pezsgő kóstolásra. A diófák alatt elfogyasztunk egy ínycsiklandó Gedeon hidegtálat a természet és a szőlőtáblák ölelésében. Majd vissza kocsikázunk a birtokra.

Üzemlátogatás

Kíváncsi milyen módon és eszközökkel váltjuk valóra elképzeléseinket, álmunkat?! Szívesen megmutatjuk! Rövid üzemlátogatás alkalmával megismerkedhetnek a borkészítés főbb folyamataival, nagyobb állomásaival. Borászaink készségesen válaszolnak bármilyen kérdésre!

A programokon való részvételhez időpont egyeztetés szükséges! Egyedi ajánlatok készítéséhez, bármilyen kérés-kérdés esetén állunk rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken: borozo@gedeonbirtok.com vagy 0670-4229812-es telefonszámon.

Várjuk szeretettel:
Gedeon Birtok csapata

ALFÖLD
NAPFÉNY
GEDEON